El preu de la llum baixa el cap de setmana

Després de cinc dies consecutius batent rècords històrics, el preu mitjà se situa aquest diumenge en 110,02 euros MWh

Torres elèctriques
Torres elèctriques

Torres elèctriques

L’increment històric que el preu de la llum ha registrat aquesta setmana durant cinc dies consecutius -de dilluns a divendres- ha donat una lleugera treva el cap de setmana. Si, aquest divendres, el preu mitjà era de 117,29 euros per megawatt hora (MWh), el dissabte ha sigut de 114,63 euros i, aquest diumenge, ha baixat fins als 110,02 euros MWh, segons les dades de l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE).

Per franges horàries, el preu màxim s’ha assolit la matinada, entre les 00:00 i la 1, amb 124,91 euros MWh, mentre que el mínim s’assolirà aquesta tarda, entre les 17 i les 18, amb 84,47 euros MWh. Tot i aquesta baixada, en comparació amb l’any passat, les xifres continuen sent molt elevades. El 2020, en les mateixes dates, el preu mitjà era de 31,55 euros MWh, de manera que l’increment suposa un 248,65% més.

Els principals consumidors afectats per la variabilitat del preu de la llum són els que disposen de la tarifa regulada (PVPC), a la qual estan acollits uns 10 milions de ciutadans, i n’estan exempts els 17 milions que estan al mercat lliure, ja que tenen un preu pactat amb la seva companyia. L’increment que, des del passat juliol, està registrant l’electricitat és degut a l’encariment dels preus dels drets d’emissió de CO2 i del gas natural.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides