Un estudi confirma que els anticossos contra la covid-19 es mantenen durant set mesos

Segons la coautora del treball, la resposta immunitària de les persones vacunades és més resistent que la de les infeccions naturals

Vacuna covid-19
Vacuna covid-19

La vacuna de la covid-19

L’estudi SeroCov, coordinat per l‘Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l’Hospital Clínic ha confirmat que els anticossos contra la covid-19 es mantenen estables, almenys, set mesos després de la infecció inicial. Segons els resultats del treball, publicats a la revista Nature Communications, la immunitat pot arribar fins i tot a augmentar després d’aquests primers mesos.

Hem observat que en un 75% dels casos els nivells d’anticossos augmenten a partir dels cinc mesos, sense cap evidència que això es degui a una reexposició al virus o a una reinfecció”, ha explicat Gemma Moncunill, coautora de l’estudi i investigadora de l’ISGlobal. En declaracions a El Periódico, Moncunill ha revelat que, en el cas de les persones vacunades, “la seva resposta immunològica és més robusta”.

“La immunitat generada després d’una infecció i la immunitat generada després de la vacuna no són exactament la mateixa. Els anticossos generats després de passar la malaltia depenen de molts factors, com, per exemple, si ha sigut una infecció simptomàtica o asimptomàtica. Les vacunes, en canvi, optimitzen molt la resposta immune contra el virus. Pel que sabem fins ara, els anticossos generats després de la vacunació són molt més resistents i duradors que els generats després d’una infecció natural”, ha explicat la investigadora.

L’estudi es va iniciar l’any passat, en la primera onada de la pandèmia, i hi han participat 578 sanitaris del Clínic de Barcelona que estaven exposats (per la seva feina) al virus. Després de passar per quatre exàmens serològics, es van detectar més de 90 positius entre els quals hi havia persones simptomàtiques i asimptomàtiques i, mitjançant una eina desenvolupada pel mateix equip científic anomenada Luminex, els investigadors van poder mesurar els nivells de tres tipus d’anticossos (IgA, IgM, IgG) que es generen després de contraure la covid.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.