Aragonès condicionarà l’acord del Prat al seu respecte mediambiental

Valorant els primers mesos del seu mandat, avisa que la negociació a la taula de diàleg "serà extremadament difícil"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès
El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El Govern ha tancat un acord de 1.700 milions d’euros per ampliar l’aeroport del Prat sense concretar com seran les obres ni el seu impacte mediambiental. Així ho ha admès aquest dimarts el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha justificat el pacte amb el Ministeri de Foment per evitar que Aena presentés en solitari el projecte d’ampliació.

Aquest pla urbanístic, ha recalcat Aragonès, “estarà sotmès a una avaluació ambiental”, de la qual el president tampoc ha donat més detalls ni ha concretat si se circumscriurà a l’afectació a La Ricarda, la zona protegida per la xarxa europea Natura 2000, o si s’ampliarà a l’impacte en emissions de CO2 que comportarà l’arribada de més avions al Prat.

D’altra banda, en una roda de premsa de valoració dels primers mesos de mandat i abans de tancar el curs polític, el president també ha explicat que a la taula de negociació aniran a defensar els interessos de la ciutadania de Catalunya que “va parlar a les urnes el 14 de febrer” i va demostrar “ser majoria en vots i diputats”. El president també ha assegurat que la negociació amb l’estat espanyol serà “extremadament dura”, ja que des de la Generalitat hi aniran amb “la màxima exigència”. Aragonès ha dit que des del Govern de la Generalitat treballaran per aconseguir les competències que consideren que la Generalitat mereix.

Aragonès també ha assegurat que la Comissió Bilateral que va tenir lloc ahir va ser “insuficient”, però que s’ha marcat un calendari per “poder-los aterrar”. També ha considerat que en els pròxims mesos esperen poder tancar acords amb l’estat espanyol. “Ara fa falta que des del govern espanyol demostrin que realment volen donar suport i afavorir l’autogovern de Catalunya”, ha dit Aragonès.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.