‘Sí’ del Parlament al Fons per avalar les fiances amb l’abstenció del PSC

La votació s'ha produït després que el Consell de Garanties avalés el decret que ho fa possible

El Parlament ha tancat el curs aquest vespre aprovant el decret llei de creació del Fons Complementari de Riscos amb què el Govern ha cobert els avals d’ex-alts càrrecs davant del Tribunal de Comptes. El decret ha estat aprovat amb els vots a favor d’ERC, Junts i la CUP i l’abstenció de PSC i els comuns. Vox, Cs i PP hi han votat en contra.

El debat s’ha celebrat després d’una espera de sis hores en què el ple s’ha hagut de suspendre mentre el Consell de Garanties Estatutàries feia arribar el seu informe sobre el decret. L’informe havia estat reclamat per PSC, Cs i PP i no era vinculant, però sí imprescindible per posar en marxa el debat.

Finalment a dos quarts de sis de la tarda ha arribat l’informe a la Cambra, amb sis conclusions en què de manera unànime tots els membres del Consell de Garanties avalaven el decret de la conselleria d’Economia i plantejaven algunes recomanacions.

L’aprovació del decret i l’informe del Consell de Garanties que avala el Fons arriba en el moment en què el Tribunal de Comptes després de qüestionar el fons ha demanat a l’Advocacia de l’Estat un informe al respecte.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.