Sanitat descarta exigir el passaport covid per poder entrar a restaurants

Ja ho demana Galícia i Canàries i països com França i Itàlia

El Ministeri de Sanitat ha rebutjat aquest dimecres la possibilitat d’imposar el passaport covid com a requisit per “accedir a determinats establiments i acreditar usos diferents dels que s’ha validat”, una opció que havia suggerit hores abans la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en la conferència sectorial de turisme.

Després de reunir-se amb els representants autonòmics en el consell interterritorial de Salut, la ministra Carolina Darias ha explicat que les comunitats poden regular que per accedir als interiors de bars i discoteques s’exigeixi documents que certifiquin la vacunació o un test negatiu.

En cap cas podran exigir el certificat covid, ha dit, perquè està dissenyat per viatjar entre països de la Unió Europea i qualsevol encaix legal més ampli requeriria suport jurídic. El document s’ha implantat a França Itàlia per a altres usos, amb l’objectiu d’incentivar la vacunació.

A Espanya hi ha divisió d’opinions entre autonomies. Mentre Canàries i Galícia demanen el certificat per accedir a l’interior dels bars, altres territoris com el País Valencià o Madrid s’hi oposen. A Catalunya el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que “ara no és el moment” de limitar activitats només als vacunats perquè no tota la població ha pogut immunitzar-se i podria ser discriminatori.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides