Giró participarà en el Consell de Política Fiscal i Financera

El conseller d'Economia trenca amb quatre anys d'absència del govern català i la decisió és benvinguda pel govern espanyol

El conseller d'Economia, Jaume Giró
El conseller d'Economia, Jaume Giró

La pròxima reunió del Consell de Política Fiscal i Financera comptarà amb la participació del conseller d’Economia, Jaume Giró. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ho ha anunciat aquest dimarts en la roda de premsa posterior a la reunió del govern català, i ha afegit que Giró ha explicat als altres membres del govern que en la trobada “està previst que se sàpiga l’objectiu i marge de dèficit i vol aclarir incerteses sobre els pressupostos del 2022”.

La presència de Giró trenca amb quatre anys d’absència del govern català i s’ha anunciat poc després que transcendís que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no preveu participar en la conferència de presidents autonòmics. Precisament, Aragonès va evitar assistir, com a Vicepresident i titular d’Economia, al Consell de Política Fiscal i Financera. Des del 2018, el govern només hi havia enviat responsables tècnics.

La ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha mostrat satisfacció per la presència de Giró. En concret, perquè considera que el retorn d’un membre del govern català posa de manifest una “reconversió” que indica “implicació” en el “projecte de país”. La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha manifestat que estaran “encantats d’escoltar” el conseller d’Economia de la Generalitat.

Fonts del Departament d’Economia citades per El País indiquen que, durant la seva intervenció, Giró defensarà que el dèficit del 2022 equivalgui a l’1,1% del PIB català -no al 0,6% proposat pel govern espanyol- i que denunciarà, en la línia habitual del nacionalisme català, que Catalunya pateix un dèficit fiscal que xifra en 20.000 milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides