Una cinquantena de veïns aturen el desnonament d’una mare i les seves filles amb discapacitat

Poc després la PAH ha aconseguit aturar un altre desallotjament al mateix barri que afectava un home amb dos menors a càrrec

La Mimi agraeix el suport dels veïns per aturar el desnonament (Sindicat de Llogateres)
La Mimi agraeix el suport dels veïns per aturar el desnonament (Sindicat de Llogateres)

La Mimi agraeix el suport dels veïns per aturar el desnonament (Sindicat de Llogateres)

Una cinquantena de veïns s’han concentrat aquest matí al carrer Begur 29, al barri de Sants-Badal de Barcelona, per aturar el desnonament d’una dona -la Mimi- i les seves filles amb discapacitat. En un principi, com han informat el Sindicat de Llogateres i el Grup d’Habitatge de Sants a través de les xarxes socials, la comitiva s’ha negat a negociar i ha avisat la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra, tot i que finalment el desnonament s’ha aturat i ha quedat posposat per setembre.

Segons el Sindicat, “la Mimi pateix una malaltia autoimmune que li fa impossible treballar” i té un grau dos de discapacitat, pel qual “rep una prestació de 350 euros mensuals“. “La seva filla menor també pateix una discapacitat, és assistida per una vetlladora i rep una educació especial a l’escola del barri, i la filla gran, de 18 anys, combina dues feines i estudia a la universitat”.

L’entitat assegura que “la Mimi mai s’ha negat a pagar” i que van tractar de negociar “des del primer moment un preu de lloguer d’acord amb els ingressos” que rebia. La propietat, però, “mai ha volgut parlar sobre regularitzar la situació de la Mimi i la seva família” segons denuncia el Sindicat, i el director de l’empresa propietària del domicili (Gaos Global S.L), Carlos Eduardo Ospina Moreno, “no ha volgut parlar mai” d’un lloguer social ni “tampoc ha volgut escoltar cap de les propostes que des del Sindicat hem plantejat”.

El d’aquest dimarts ha estat el tercer intent de desnonament de la Mimi i les seves filles després que el passat 14 de juny es produís el segon llançament, que també va ser aturat. El Sindicat de Llogateres ha alertat que “al setembre (la Mimi) tornarà a estar en risc de desnonament i amb data oberta” i ha demanat de forma urgent a l’administració que trobi “una alternativa habitacional adequada” abans que arribi el quart llançament.

La PAH atura un altre desnonament al mateix barri
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona ha intervingut aquest matí per tractar d’aturar un altre desnonament al barri de Sants-Badal, al carrer Carreras i Candi número 17. Com en el cas de la Mimi, aquest desallotjament s’ha aturat amb el recolzament del col·lectiu i el suport veïnal, i l’Elvis -l’home a qui s’anava a desnonar- podrà seguir de moment al domicili amb els seus dos fills de 10 mesos i 7 anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides