La Diputació es compromet a pagar les despeses de l’incendi de Queralt

La presidenta Marín s'ha reunit a Bellprat amb els alcaldes de les principals poblacions afectades pels focs

Els municipis de l’Anoia afectats per l’incendi forestal de Santa Coloma de Queralt, Bellprat, Santa Maria de Miralles i Sant Martí de Tous, es podran acollir al Programa d’ajuts per a emergències municipals de la Diputació de Barcelona, per a poder recuperar les zones malmeses i tornar a prestar els serveis a la ciutadania amb normalitat.

El programa, en vigor des del gener del 2020, dona suport als ajuntaments en situacions extraordinàries, no previstes als seus pressupostos, amb l’objectiu que puguin fer front a actuacions i despeses d’emergència. En una primera fase, aquest suport se centrarà en la retirada de la fusta cremada i la reparació dels danys estructurals.

La presidenta de la Diputació, Núria Marín, i el diputat d’Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals, Josep Tarín, s’han reunit aquest dimarts amb els alcaldes de Bellprat, Carles Pol; de Sant Martí de Tous, David Alquézar; i de Santa Maria de Miralles, Pere Argelich. A la trobada, celebrada a Bellprat, també hi ha assistit el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete i el gerent de la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals, Jordi Terrades.

En la visita a Bellprat, el poble més afectat per l’incendi, Marín ha dit que “els alcaldes saben que tenen aquests recursos per fer front a les despeses que ha provocat l’emergència”. Després de la trobada, la presidenta també ha explicat que “hem treballat en la forma que hem d’abordar el futur i dissenyarem un pla d’intervenció en aquest territori, per recuperar-lo”. En aquest sentit, Marín ha afegit que “els tècnics de la Diputació de Barcelona començaran a treballar de forma immediata amb els ajuntaments”. Ara més que mai», ha assegurat, “necessitem treballar plegats: el món local, els propietaris forestals i la resta de les administracions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides