La Generalitat subvencionarà fins al 75% de les despeses als joves que es matriculin a la Universitat Catalana d’Estiu

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris destinarà 12.000 euros del seu pressupost a aquestes ajudes, amb la possibilitat d'ampliar l'import un 20%

Acte de la Universitat Catalana d'Estiu a Manresa
Acte de la Universitat Catalana d'Estiu a Manresa

Acte de la Universitat Catalana d'Estiu a Manresa

L’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), adscrita al Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat, concedirà subvencions per finançar fins al 75% de les despeses associades a la matrícula i l’estada dels estudiants a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE). Tal com explica la resolució publicada aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), els joves d’entre 18 i 30 anys que es matriculin per tota l’edició del 2021 a la UCE podran sol·licitar aquesta subvenció.

La UCE és una entitat que es presenta com el “lligam estiuenc de l’espai universitari dels Països Catalans” i organitza trobades anuals amb contingut històric, científic, polític, social relacionat, sobretot, amb l’àmbit dels que anomenen Països Catalans. Aquest any, la 53a edició es celebrarà del 16 al 22 d’agost.

Segons la convocatòria publicada al DOGC, l’import global és de 12.000 euros -que aniran a càrrec del pressupost de l’AGAUR per a l’any 2021-, amb la possibilitat d’ampliar la dotació un 20% sense necessitat de publicar una nova convocatòria. Pel que fa al termini de presentació de sol·licituds, s’inicia demà 24 de juliol fins al dia 10 d’agost a les dues del migdia.

De la mateixa manera que els darrers anys –com ha publicat El TRIANGLE– la Generalitat finançarà un 75% de la matrícula i el 75% de les despeses d’estada als estudiants de la UCE que rebin la subvenció, aquest curs, però, després d’anys de protestes del moviment estudiantil, ha entrat en vigor la rebaixa del 30% en la matrícula dels estudis de grau i màster per les universitats públiques de Catalunya. D’altra banda, a finals de juny, el govern català va aprovar una rebaixa addicional del 40% a les taxes dels màsters oficials de les universitats públiques, que entrarà en vigor el curs 2021-2022.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “La Generalitat subvencionarà fins al 75% de les despeses als joves que es matriculin a la Universitat Catalana d’Estiu”

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides