Els Bombers estabilitzen el 90% del perímetre de l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia

El foc ja ha cremat 1.657 hectàrees, però s'ha aixecat el confinament de Sant Martí de Tous, de Santa Maria de Miralles i de Bellprat

Imatge aèria de l'incendi originat a Santa Coloma de Queralt
Imatge aèria de l'incendi originat a Santa Coloma de Queralt

Imatge aèria de l'incendi originat a Santa Coloma de Queralt

Els serveis d’emergències segueixen combatent l’incendi que va començar el dissabte a Santa Coloma de Queralt (Tarragona) i que ja ha cremat 1.657 hectàrees. Aquest matí, el cos de Bombers ha anunciat que han aconseguit estabilitzar el 90% del perímetre de l’incendi i que segueixen treballant en la seva extinció, “especialment a la zona dels flancs tocant el cap i en els focus secundaris al flanc dret”.

Els treballs que els bombers han dut a terme durant la nit “han estat positius”, tal com ha explicat el cos a través de Twitter, ja que llavors han pogut perimetrar el 80% de l’incendi. “Afrontem una jornada de treball més optimista, amb una meteorologia més favorable”, han explicat a les xarxes socials, fent referència a les precipitacions previstes a la zona afectada que ha anunciat el Servei Meteorològic de Catalunya.

L’evolució de l’incendi ha permès que s’aixequi el confinament dels municipis de Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles i de Bellprat, com ha confirmat Protecció Civil, tot i que les persones desallotjades de cases aïllades encara no poden tornar. També s’ha reobert el trànsit a les carreteres que estaven tallades: la C-37 entre Santa Maria de Miralles i Santa Margarida de Montbui, la B-220 a Santa Coloma de Queralt, la BV-2201 a Bellprat, la TV-2011 a Pontils i la BV-2131 a Santa Maria de Miralles.

Segons les dades provisionals dels Agents Rurals, l’incendi ja ha cremat 1.657 hectàrees de les quals 1.272 pertanyen a terreny forestal,  380 són terreny agrícola i 5 corresponen al sòl urbà. Respecte a l’origen de l’incendi, els agents han descartat que s’hagi produït per causes naturals i consideren que es deu a l’acció de l’home, encara que no s’ha trobat cap indici concloent.

(Visited 199 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari