Els Bombers estabilitzen el 90% del perímetre de l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia

El foc ja ha cremat 1.657 hectàrees, però s'ha aixecat el confinament de Sant Martí de Tous, de Santa Maria de Miralles i de Bellprat

Imatge aèria de l'incendi originat a Santa Coloma de Queralt
Imatge aèria de l'incendi originat a Santa Coloma de Queralt

Imatge aèria de l'incendi originat a Santa Coloma de Queralt

Els serveis d’emergències segueixen combatent l’incendi que va començar el dissabte a Santa Coloma de Queralt (Tarragona) i que ja ha cremat 1.657 hectàrees. Aquest matí, el cos de Bombers ha anunciat que han aconseguit estabilitzar el 90% del perímetre de l’incendi i que segueixen treballant en la seva extinció, “especialment a la zona dels flancs tocant el cap i en els focus secundaris al flanc dret”.

Els treballs que els bombers han dut a terme durant la nit “han estat positius”, tal com ha explicat el cos a través de Twitter, ja que llavors han pogut perimetrar el 80% de l’incendi. “Afrontem una jornada de treball més optimista, amb una meteorologia més favorable”, han explicat a les xarxes socials, fent referència a les precipitacions previstes a la zona afectada que ha anunciat el Servei Meteorològic de Catalunya.

L’evolució de l’incendi ha permès que s’aixequi el confinament dels municipis de Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles i de Bellprat, com ha confirmat Protecció Civil, tot i que les persones desallotjades de cases aïllades encara no poden tornar. També s’ha reobert el trànsit a les carreteres que estaven tallades: la C-37 entre Santa Maria de Miralles i Santa Margarida de Montbui, la B-220 a Santa Coloma de Queralt, la BV-2201 a Bellprat, la TV-2011 a Pontils i la BV-2131 a Santa Maria de Miralles.

Segons les dades provisionals dels Agents Rurals, l’incendi ja ha cremat 1.657 hectàrees de les quals 1.272 pertanyen a terreny forestal,  380 són terreny agrícola i 5 corresponen al sòl urbà. Respecte a l’origen de l’incendi, els agents han descartat que s’hagi produït per causes naturals i consideren que es deu a l’acció de l’home, encara que no s’ha trobat cap indici concloent.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.