El govern espanyol salva la retirada de l’ús de la mascareta a l’exterior

La seva utilització seguirà sent opcional a l'aire lliure si hi ha distància social, tot i l'explosió de casos

Gent passejant amb mascareta

El Congrés ha donat llum verda a la retirada de la mascareta en exteriors en plena explosió de contagis. Per tant, els diputats han votat a favor del reial decret del govern espanyol que establia que la mascareta deixa de ser obligatòria. Això sí, amb la condició de mantenir una distància de seguretat d’1,5 metres de la resta de persones.

La decisió arriba en plena cinquena onada i quan algunes comunitats sol·liciten la recuperació de la mascareta en exteriors i mesures restrictives com el toc de queda. És el cas de Catalunya, que avui mateix ha reclamat el retorn de l’obligatorietat de la mascareta per a frenar contagis i ha recomanat el seu ús. Així i tot, ERC, la CUP i Junts s’han abstingut.

La mesura del govern espanyol ha rebut l’aval de la cambra gràcies als vots de PSOE, Podemos, Bildu i Ciutadans. ERC, PNB, la CUP i Junts s’han abstingut, però han subratllat que és una “abstenció crítica” perquè el govern espanyol “actua com si tingués majoria absoluta”. Vox ha justificat la seva abstenció dient que aquesta mesura s’ha aprovat per “tapar els indults als colpistes”. El PP hi ha votat en contra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides