La Moncloa diu que no calien avions francesos per apagar el foc a Llançà

Assegura que l'espai aeri de la zona es va ocupar "al màxim"

El govern espanyol ha sortit al pas de la denúncia feta pública aquest diumenge pel director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat, Joan Delort, que ha assegurat que la Moncloa havia impedit la participació d’hidroavions de la Catalunya Nord en les tasques d’extinció de l’incendi a Llançà.

El Ministeri de Transició Ecològica assegura que va enviar onze mitjans aeris a la zona que, sumats als mitjans de la Generalitat, van ocupar l’espai aeri “al màxim”. “Per això no es va considerar oportú ni necessari sol·licitar ajuda a la veïna França”, defensen.

Concretament, van enviar dos avions amfibis de gran capacitat traslladats des de Torrejón de Ardoz i Pollensa, dos més de capacitat mitjana que van sortir de Reus i dos avions de càrrega en terra procedents d’Empúriabrava, a més d’un helicòpter Kamov que va arribar des d’Osca. Ahir, mentre continuaven les tasques de control de l’incendi, també van arribar un nou avió amfibi de gran capacitat de Salamanca, un nou helicòpter Kamov de Guadalajara i dos avions amfibis de capacitat mitjana més des de València.

El ministeri també assegura que va plantejar “reiteradament” la possibilitat que la Generalitat comptés amb el suport de la Unitat Militar d’Emergències, per evitar afectacions sobre la població.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides