L’oci nocturn busca alternatives per reobrir de forma segura

La patronal considera que les noves restriccions són ineficaces i demana la instal·lació de punts de cribratge pels joves

Local d'oci nocturn (Pixabay)
Local d'oci nocturn (Pixabay)

Local d'oci nocturn (Pixabay)

L’anunci de les noves restriccions a Catalunya per part del Govern de la Generalitat, que obliguen a tancar totes les activitats a les 00:30 hores, no ha agradat al sector de l’oci nocturn, encara més afectat després des que el passat 9 de juliol Salut decidís permetre només l’obertura de les discoteques i locals que estiguin a l’aire lliure.

El secretari general de la patronal de l’oci nocturn FECASARM, Joaquim Boadas, ha declarat a l’ACN que se senten “totalment traïts” pel Departament de Salut, ja que abans d’anunciar les últimes restriccions estaven treballant conjuntament per implantar punts de cribratge i realitzar tests abans d’accedir als locals. La patronal té la intenció d’instal·lar cinc o sis carpes en diversos punts de Barcelona per poder cribrar el 80% dels joves d’entre 16 i 29 anys, i demostrar així que l’oci nocturn “no és el problema, sinó la solució”.

Boadas ha explicat que volen començar amb un punt de cribratge al Front Marítim de Barcelona, per al qual han demanat permís a l’Ajuntament i a Salut. A mesura que es vagin instal·lant a altres zones, la idea és que els joves puguin fer-se la prova a prop de casa, 12 hores abans d’accedir als locals. La patronal de l’oci nocturn també ha demanat aplicar aquest sistema a la Costa Daurada i que les farmàcies puguin fer la prova als clients.

El secretari general de FECASARM considera que el tancament de totes les activitats a mitjanit és “una mesura de cara a la galeria totalment ineficaç”, que causarà que molts joves assisteixin a festes il·legals i a botellots “sense cap mena de seguretat”, i defensa que el Govern hauria de veure els locals d’oci nocturn com a “aliats estratègics” i no com “un problema”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides