La negociació dels Pressupostos Generals accentua les discrepàncies entre ERC i JxCat

Aragonès defensa desvincular-los de la mesa de diàleg i Puigdemont els condiciona a la voluntat de negociació de Sánchez

Elsa Artadi i Pere Aragonès
Elsa Artadi i Pere Aragonès

La presidenta del Grup Municipal de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, amb el president de la Generalitat Pere Aragonès

La negociació dels nous Pressupostos Generals de l’Estat podria ser una trava per l’estabilitat del govern de la Generalitat. JxCat i ERC tenen posicions diferents respecte a l’aprovació dels comptes i mentre els republicans deslliguen els seus vots de la mesa de diàleg, el partit de Carles Puigdemont insisteix a determinar el seu suport basant-se en els avenços del diàleg.

En una entrevista a El País, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la desvinculació entre la mesa de governs i la negociació dels pressupostos, i ha assegurat que “els comptes són una cosa i la negociació una altra”. El cap de l’Executiu català considera que la voluntat del president del govern central, Pedro Sánchez, de dialogar “és sincera” i ha assenyalat que “si rebutgem els pressupostos ha de seguir el compromís amb la negociació”.

Al ser preguntat sobre les discrepàncies dels seus socis de govern, Aragonès ha afirmat que “si no hi ha una posició conjunta, això no serà un impediment perquè pugui avançar una negociació amb la màxima ambició”, obrint així la porta a la possibilitat que cada partit vagi pel seu propi camí. Però JxCat no comparteix aquest punt de vista i aquest dilluns, la portaveu del partit, Elsa Artadi, ha insistit en la necessitat de condicionar el suport als pressupostos a la “voluntat real de negociació” de l’executiu central.

“Seria un error garantir uns pressupostos a Pedro Sánchez quan encara no sabem si està disposat a seure a la mesa de diàleg amb voluntat real de negociació”, ha advertit Artadi en la reunió de la direcció del partit al Montseny. JxCat considera que el pacte pressupostari que van fer possible els republicans  l’any passat va ser “decebedor” i aposta per determinar el suport al Govern central basant-se únicament en el desenvolupament de la taula de diàleg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.