Vendrell hauria fet servir contactes polítics per als seus negocis privats

La Guàrdia Civil aporta missatges de l'exdirigent d'ERC amb alts càrrecs de la Generalitat sobre Villa Bugatti

Xavier Vendrell

La Guàrdia Civil considera que l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell va utilitzar “els seus contactes polítics”, entre ells exmembres de la Generalitat i actuals alts càrrecs, per “garantir l’èxit del negoci” que projectava en Villa Bugatti, a Cabrera de Mar (Maresme). Així ho exposa l’institut armat en l’últim informe que ha presentat a jutge de Barcelona Joaquín Aguirre, que instrueix el ‘cas Voloh’ de presumpte tràfic d’influències i malversació, segons publica El Periódico.

S’estan investigant les suposades irregularitats en la modificació urbanística del terreny i si el que es pretenia amb el canvi de valor del solar era obtenir una font d’ingressos anòmala.

L’informe de la Guàrdia Civil parteix de les dades trobades al telèfon mòbil del Vendrell, que va ser detingut a l’octubre de l’any 2020. En concret, analitzen els missatges que va enviar i rebre en relació amb Villa Bugatti i alguns d’ells sobre els permisos necessaris per instal·lar en aquest solar un centre per a menors amb problemes d’autisme, dislèxia o dèficit d’atenció.

Els agents sostenen que va ser l’exconseller d’Interior, Miquel Buch, qui “hauria intercedit” amb l’alcalde de Cabrera de Mar, lloc on està situat aquest terreny.

Vendrell, detalla el dictamen, va entaular contacte amb el que va ser conseller Josep Bargalló i Chakir El Homrani, així com amb altres alts càrrecs dels departaments d’Educació, Treball, Economia o Territori. En aquest sentit, nomena a l’actual titular de la cartera d’Educació, Josep González Cambray, que llavors pertanyia a l’equip de Bargalló.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.