A què es dedica Ernest Benach?

Ernest Benach, en una compareixença al Parlament, el 2020
Ernest Benach, en una compareixença al Parlament, el 2020

Ernest Benach, que va ser president del Parlament entre el 2003 i el 2012, i dirigent d’ERC, fa de lobbista. Des de fa poc més d’un mes és el responsable a Barcelona de Vinces Consulting. Sota aquest nom hi ha una empresa que s’ofereix com a grup d’interès. Fundada per David Córdova, assegura que és una consultora especialitzada en assumptes públics.

Benach ha tingut una llarga experiència política. El 1980 s’incorpora a Nacionalistes d’Esquerra i el 1987 entra a ERC. Regidor a la seva ciutat, Reus, des del 1987, el 1992 va obtenir l’acta de diputat. A més, va formar part de la direcció del partit i va ser una de les persones de més confiança de Josep-Lluís Carod-Rovira. Va ser el president del Parlament les dues legislatures dels governs tripartit (2003-2006 i 2006-2010), amb Pasqual Maragall i José Montilla de presidents de la Generalitat.

Quan va deixar la política activa va passar a fer de tertulià en diversos mitjans, sobretot audiovisuals, on va engreixar la llarga llista de defensors de les tesis processistes i va aprofitar per diplomar-se en Comunicació per la Universitat Oberta de Catalunya. Així mateix, va impulsar les xerrades TED, on s’expliquen els èxits en l’experiència personal o professional.

Ara, casualment, amb l’arribada de Pere Aragonès i ERC al palau de la Generalitat, Benach ha estat fitxat per fer de lobbista. Vinces deixa clar que té tres eixos de treball: l’estratègia política, l’estratègia reguladora i l’estratègia social. Pel que fa al primer, Vinces s’ofereix com interlocutor amb el govern, les administracions públiques i els partits polítics. Quant al segon, diu que la consultora participa de forma efectiva en processos legislatius i canvis normatius. Finalment, en la tercer lloc, diu clarament que intermèdia en grups d’interès i en el diàleg amb la societat civil.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.