Puigdemont té un problema

Carles Puigdemont té un problema. La targeta republicana, venuda a bombo i plateret com un suport digital al Consell per la República no arrenca. Després de tres mesos, la ID Republicana té només 22.000 inscrits, una xifra molt minsa. A més, de tots aquests 22.000, 20.000 són amb targeta física i només 2.000 (el 10%) han fet l’aposta per la identificació digital.

L’independentisme va obtenir en les passades eleccions gairebé 1,5 milions de vots entre totes les formacions que es declaren clarament a favor de la república catalana. D’aquesta xifra, només l’1,51% dels votants han decidit fer-se el carnet de suport a Puigdemont. Cal tenir en compte que aquesta ID serveix per ben poc. Bàsicament per fer tràmits interns al grup de socis del Consell per la República, un organisme creat a Bèlgica i que cada dia que passa té menys protagonisme dins de Catalunya.

Davant de la minsa aportació de l’independentisme a l’última ocurrència de Puigdemont i veient el poc entusiasme que genera, no ha tingut millor pensada que fer una campanya publicitària sota el lema de jo ja la tinc! En Jordi Turull ha estat dels primers en fer públic que ja se n’havia fet soci hores després de ser indultat. El que em pregunto és com en Jordi Turull ha trigat més de tres mesos, doncs fer aquest tràmit a internet és senzill i ha gaudit de diversos permisos per poder-ho fer. Potser és que tenir a la cartera aquesta targeta és similar a tenir la del nostre supermercat habitual, però aquesta darrera ens facilita ofertes o descomptes.

La indiferència cap a aquesta targeta per part de la majoria del món independentista podria causar sorpresa, si no fos perquè, potser, una important part dels processistes comencen a estar farts de pagar per qualsevol samarreta i, potser, també, a part dels inscrits a JxCat, que tampoc en són molts, no hi ha massa interès a obtenir aquesta targeta. I això que en les eleccions va tenir 570.000 vots, la qual cosa deuria fer pensar en l’emissió d’aquesta quantitat de targetes i uns ingressos de gairebé uns sis milions d’euros, doncs per fer-se soci cal pagar sis euros si és digital i 12 euros si és física. Així, el Consell per la República haurà ingressat ja 252.000 euros en tres mesos (240.000 per la targeta física i 12.000 més per la digital), una xifra molt inferior a l’esperada.

Malgrat que Puigdemont té el problema que la seva ID republicana no enganxa, rep el favor, com la resta de l’independentisme, de la dreta cavernària que posa pals a les rodes a qualsevol intent de negociació. Per això, el Tribunal de Comptes, controlat per la dreta política espanyola i nucli on el nepotisme està arrelat, s’ha afanyat a posar contra les cordes econòmiques a 39 responsables polítics dels governs d’Artur Mas i Carles Puigdemont al demanar-los una fiança de 5,4 milions d’euros pels contractes, viatges i representacions oficials (les conegudes com ambaixades catalanes). Fets com aquests dona ales als sectors més intransigents tant d’una banda com de l’altra. Confiem en el seny dels tribunals i que al final es desautoritzi l’informe del qual ha estat ponent Margarita Mariscal de Gante, exministra de Justícia amb José María Aznar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.