Jaume Giró obre la negociació dels pressupostos de 2022 aquest dijous

El conseller d'Economia de la Generalitat demana als grups un "exercici de responsabilitat" per tirar-los endavant

Els pressupostos del Govern per a l’any 2022 ja estan en marxa. El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha anunciat que avui mateix ha signat l’ordre d’elaboració dels comptes del Govern per a l’any vinent. “Oficialment des d’aquest dijous 1 de juliol començarà el termini d’aquest tràmit al Parlament”, ha assegurat en la seva compareixença davant la comissió d’Economia de la Cambra catalana.

El conseller ha explicat que la voluntat del seu departament és que aquests pressupostos s’elaborin sota “tres objectius irrenunciables”: En primer lloc, una gestió de recursos prudent, que garanteixi la sostenibilitat a mitjà i llarg termini, és a dir, amb disciplina fiscal; en segon lloc, l’eficiència en l’assignació i gestió de recursos, i en tercer lloc, eficiència operativa per garantir “l’obtenció del màxim valor per cada euro públic”.

Giró ha demanat als grups un “exercici de responsabilitat entre tots” per poder tirar endavant els pressupostos, i amb una mirada de país i “a mitjà termini”.

Ha admès que hi ha escàs marge de maniobra, atès que 81 de cada 100 euros que ingressa el govern procedeixen de transferències directes de l’Estat, i 85 de cada 100 euros que es gasten ja estan assignats abans de començar a preparar el projecte.

Així mateix, ha insistit que el Govern ha descartat elaborar els pressupostos corresponents a aquest any perquè seria “profundament ineficient”, per una qüestió de calendari i perquè els pressupostos prorrogats amb què avui treballa l’executiu són prou “eficaços”, no han impedit gestionar recursos addicionals i gràcies a l’increment del sostre de dèficit s’ha pogut disposar de 2.630 milions d’euros addicionals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides