Guàrdies urbans tapen el grafiti de la crema d’un dels seus furgons

Els agents demanen la dimissió de l'alcaldessa Colau i d'Albert Batlle per no haver retirat la pintura

Furgoneta de la Guàrdia Urbana cremada en les proteses per Hasél
Furgoneta de la Guàrdia Urbana cremada en les proteses per Hasél

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han acabat tapant el grafiti en el qual es reproduïa la imatge d’una furgoneta policial que van cremar manifestants davant la comissaria de les Rambles de Barcelona el passat mes de febrer, en les protestes per l’empresonament del raper Pablo Hasél.

Han estat agents pertanyents al sindicat CSIF els quals han anat aquest dimarts fins al parc de les Tres Xemeneies de Barcelona i han tapat el mural del grafiter Martz, segons ha avançat Crònica Global. Això ha passat després que tant els sindicats CSIF i Sapol, així com el PP de Barcelona van demanar que es treies aquesta imatge, sense que l’ajuntament hagués reaccionat.

Un cop han tapat el grafiti, els agents han col·locat pancartes en el mateix lloc on hi havia la pintura en les quals es demanaven les dimissions de l’alcaldessa, Ada Colau, i la del tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle.

Es dona la circumstància que el Jutjat d’Instrucció número 2 de Barcelona ha instruït un procediment per temptativa d’homicidi per la crema de la furgoneta policial, que és la que apareix a la imatge del grafiti. Els representants sindicals de la Guàrdia Urbana de Barcelona afirmen que la pintura incita a la violència.

De fet, en la furgoneta policial que apareix en el grafiti hi apareixia el codi numèric 1312 que correspon a l’expressió All cops are bastards (tots els policies són uns bastards), un missatge usat per grups d’extrema esquerra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides