Junqueras, sobre el govern central: “És la millor actitud en una dècada”

El líder d'ERC insisteix: "No serà fàcil, però s'hauria de poder votar sobre la independència"

Pedro Sánchez amb Oriol Junqueras al Congrés
Pedro Sánchez amb Oriol Junqueras al Congrés

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que “el govern espanyol actual té una actitud més compromesa amb el diàleg i la negociació que no pas els governs del PP de l’última dècada”. Ho ha dit en una entrevista a La Vanguardia.

És la primera entrevista que concedeix el president d’ERC després de recuperar la seva llibertat en ser indultat pel govern de Pedro Sánchez. En l’entrevista es constata la voluntat d’arribar a un acord amb el Govern central, però admet la dificultat per aconseguir-ho.

L’exvicepresident de la Generalitat ha afirmat que la taula de diàleg entre els governs és “un compromís” d’ambdues parts” i “una finestra d’oportunitat”. “Aquesta oportunitat hauríem d’intentar aprofitar-la”, ha valorat. A més, ha defensat “posar a prova i testar” aquest mecanisme per veure quin recorregut té el diàleg i confia fer-ho les pròximes setmanes o mesos.

Junqueras, tot i reconèixer la dificultat de la proposta, insisteix: “No serà fàcil, però s’hauria de poder votar sobre la independència”. En la taula de diàleg es debatrà aquesta solució, però el govern espanyol ja ha dit una i mil vegades que això no és possible.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari