La Guàrdia Civil apunta que els CDR tenien Casado i Villegas com a possibles objectius

L'informe definitiu conclou que els investigats formaven una organització terrorista i que hi havia "un nombre rellevant" de grups capaços de realitzar sabotatges violents

Declaració de Jordi Ros, un dels CDR detinguts
Declaració de Jordi Ros, un dels CDR detinguts

L’informe definitiu de la Guàrdia Civil sobre els membres de CDR detinguts el setembre del 2019 en el marc de l’operació Judes considera que els investigats eren integrants d’una “organització criminal amb finalitat terrorista”, i afegeix que disposaven de “laboratoris” i de “material” per fabricar explosius, revela El Confidencial.

Aquesta informació, que cita el contingut de l’informe, recull que un dels tretze membres de CDR investigats va cercar a Internet dades del líder del PP, Pablo Casado, de l’aleshores dirigent de Cs José Manuel Villegas, i de set persones més, i apunta que la motivació d’aquest interès pot ser la “realització d’una acció contra aquestes persones”.

Segons la Guàrdia Civil, “a finals del 2018 existien al voltant de 200 CDR” en total, i un “nombre rellevant” d’aquests grups estava en condicions d’executar accions de sabotatge violentes que podien posar en risc la integritat física de persones. En concret, conclou que aquest subgrup dels CDR investigat, que denomina equip de resposta tàctica (ERT), tenia una “tasca fonamental en la planificació de l’assalt al Parlament de Catalunya”, la qual cosa consider que posa “de manifest la seva naturalesa com a organització criminal amb finalitat terrorista”.

Pel que fa als explosius, aquest cos de seguretat detalla que no només estaven en condicions de fabricar termita, sinó també un ventall d’explosius “trencadors” i de barreges de menor capacitat destructiva. De manera destacada, els investigadors sostenen que aquest grup tenia la capacitat d’usar-los, indicant que va estudiar per preparar-se i que es van produir tant la compra de material i com els assaigs.

L’informe sobre els membres de CDR detinguts, que es troben en llibertat des de fa un any, ha estat inclòs en sumari de l’operació Judes, que investiga l’Audiència Nacional.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides