El cap de l’oficina de Puigdemont investigat per irregularitats a la Diputació de Barcelona

Josep Lluís Alay está implicat en altres causes judicials com l'operació Volhov i l'investigació del Tsunami Democràtic

L'historiador Josep Lluís Alay en una entrevista a TV3
L'historiador Josep Lluís Alay en una entrevista a TV3

L'historiador Josep Lluís Alay en una entrevista a TV3

El responsable de l’oficina de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, està sent investigat pel jutge de Barcelona Joaquín Aguirre. El magistrat està recavant informació sobre l’època en la qual va ser fitxat per CiU com a comissionat de Relacions Internacionals a la Diputació de Barcelona per les presumptes subvencions irregulars a entitats sobiranistes. Segons la providència a la qual ha tingut accés El Periódico, el jutge Aguirre ha sol·licitat un seguit de documentació a la institució provincial com l’expedient administratiu del nomenament d’Alay, les funcions que havia de desenvolupar, les tasques que va realitzar, el seu “grau d’autoritat” i la capacitat que tenia d’autoritzar pagaments i contractar tècnics.

El paper que va tenir a la Diputació l’entitat Solidaritat UB, vinculada a la Universitat de Barcelona (UB), on treballa Alay, està sota la lupa del magistrat perquè era l’encarregada de supervisar les subvencions atorgades per la institució. Entre aquestes, existeix una partida destinada a l’associació Igman, relacionada amb l’exalt càrrec de CDC proper a Puigdemont,Víctor Terradellas, i a l’actual diputat de JxCat Francesc Dalmases. Contractes que algunes fonts coneixedores descriuen com “anòmals”, assenyalant que algunes àrees de la Diputació estaven en contra d’aquesta partida.

En aquest sentit, el jutge Aguirre ha reclamat a la institució una llista que inclogui les subvencions sospitoses i els noms dels tècnics que van participar en la revisió de les justificacions, així com informació sobre si aquests eren funcionaris o estaven subcontractats per entitats com Solidaritat UB. El magistrat també ha requerit l’expedient administratiu “íntegre” del contracte entre la Diputació i l’entitat vinculada a la Univesitat de Barcelona (UB) amb l’objectiu de conèixer “els criteris que van portar a efectuar-lo” i les condicions que havia de complir el personal subcontractat.

Josep Lluís Alay va treballar a la Diputació de Barcelona entre els anys 2015 i 2018, i en l’actualitat està sent investigat per diverses causes judicials. Va ser un dels detinguts en l’operació Volhov pel finançament del procés i la setmana passada el jutge Aguirre també el va relacionar amb el Tsunami Democràtic, remetent a l’Audiència Nacional els indicis. A més, té una altra causa pendent per haver abusat presumptament del seu càrrec a la Generalitat cobrant 4.580,90 euros amb motiu d’un viatge per estar d’observador en el referèndum d’autodeterminació de Nova Calcedònia, l’any 2018.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides