Suissa troba a Andorra un compte bancari vinculat amb Joan Carles I

Una transferència de Zagatka projecta dubtes sobre les regularizacions fiscals del rei emèrit

Joan Carles I, durant la cerimònia de la seva abdicació, l'any 2014
Joan Carles I, durant la cerimònia de la seva abdicació, l'any 2014

La investigació de la justícia suïssa sobre la fortuna que presumptament va amagar el rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, ha trobat un compte a l’entitat bancària andorrana Andbank associat amb l’estructura financera de la qual es va beneficiar l’excap d’Estat, revela El Confidencial.

Segons aquesta informació, es tracta del compte AD79 0001 0000 4029 2980 0100, actiu durant una dècada i que, suposadament, Joan Carles I va controlar mitjançant una societat instrumental panamenya denominada Stream SA, creada per un despatx d’advocats experts en estructures offshore i dissolta aquest 4 de maig.

Una transferència de la Fundació Zagatka, controlada per Álvaro de Orleans i de la qual Joan Carles I figurava com un dels beneficiaris, ha conduït els investigadors fins al compte sota sospita. Es tracta d’un moviment de 150.012,28 euros, suposadament destinat a Stream SA, però que va arribar al compte AD79 0001 0000 4029 2980 0100, que Zagatka tenia a Andorra.

L’ordre d’aquest moviment de fons s’atribueix a Arturo Fasana, gestor i testaferro de Joan Carles I.

D’aquesta manera, la investigació que encapçala el fiscal Yves Bertossa s’enfoca ara per primer cop en Andorra i projecta dubtes sobre les regularitzacions fiscals empreses pel rei emèrit, una de les quals relativa als fons que li va facilitar Zagatka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Suissa troba a Andorra un compte bancari vinculat amb Joan Carles I”

Deixa un comentari

Notícies més llegides