Torrent crida a “preparar-nos” per assolir el referèndum negociant-lo

El conseller evita un rebuig categòric al pacte per un nou Estatut proposat per Illa

Roger Torrent
Roger Torrent

El nou conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha manifestat, en una entrevista concedida aquest divendres a Els Matins (TV3), que “hem de preparar-nos, des d’un punt de vista de la força que tenim en el marc de negociació” per assolir un referèndum pactat amb l’Estat central.

Torrent, que defensa que aquesta votació “continua sent l’opció desitjable per a la resolució del conflicte”, ha comentat en aquests termes el contingut de l’article que ha publicat darrerament el líder d’ERC i exvicepresident, Oriol Junqueras.

Sobre el fet que el govern espanyol hagi interpretat que Junqueras ha renunciat a la unilateralitat, el conseller d’Empresa ha manifestat que cada cop que el líder d’ERC parla “es fan interpretacions de tota mena, i és bo que sigui així” perquè, segons ell, així vol dir que “des d’un punt de vista del debat públic, l’anem elevant”, però ha evitat concretar una resposta.

Segons Torrent, on és important que es debatin les paraules de Junqueras és en la taula de diàleg, on ha reiterat que hi compareixeran amb l’autodeterminació i l’amnistia com “els principis que ens inspiren i que recolzen [sic] la majoria de la població de Catalunya”.

D’altra banda, ha respost al recent plantejament del cap de files del PSC, Salvador Illa, referent a una consulta sobre el marc de convivència i a la possibilitat de pactar un nou Estatut, que la proposta d’ERC és una altra.

Preguntat sobre si la taula de diàleg és per pactar un Estatut, concretament, Torrent ha respost que no, però de seguida ha afegit que “en tot cas no sé com se la planteja el govern del president Sánchez”.

Per bé que no ha manifestat un rebuig categòric al plantejament d’Illa, també ha afegit que el govern d’Espanya no ha oposat cap proposta a l’autodeterminació i l’amnistia, i que segons ell “no ha estat clar” fins ara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides