Torrent avisa que sense pressupostos “es perdran 285 milions en política industrial”

El conseller considera "provincià" comparar Barcelona amb Madrid en termes d'economia digital

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent (ACN)

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha avisat aquest dilluns que si no s’aproven els pressupostos de la Generalitat “es perdran 285 milions en política industrial”, una partida que puja un 30% respecte a l’any anterior. En una entrevista a La Vanguardia, Torrent també s’ha mostrat “convençut” que les negociacions per portar un projecte industrial relacionat amb el vehicle elèctric als antics terrenys de Nissan “acabaran bé”. “Ningú ha dit que fos fàcil”, ha indicat el conseller, que ha assenyalat que una “opció molt més senzilla” hagués estat optar per una empresa logística.

Coincidint amb l’inici del Mobile World Congress (MWC), sobre el qual ha afirmat que està “assegurat fins al 2030 i més enllà”, Torrent ha dit que cal “accelerar la màquina per generar la formació necessària” per al nou talent digital. En aquest sentit, el conseller ha defensat que s’està “actuant” per adaptar el sistema educatiu a les noves necessitats d’un model econòmic de tecnologies disruptives que estan “avançant ràpidament”.

“Els efectes no són immediats, també hem de continuar atraient talent internacional que vol venir a treballar o establir-hi la seva companyia”, ha puntualitzat Torrent, que ha titllat de “provincià” el fet de comparar Barcelona amb Madrid en termes d’economia digital, assegurant que Catalunya es compara “amb el món”. Preguntat pel model laboral d’empreses com Glovo, el conseller ha afirmat que busquen “promoure models d’empreses que treballin amb tecnologia profunda o un alt component tecnològic” i vetllar per un ús “ètic” de les noves tecnologies perquè transformin el teixit productiu “en positiu”.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari