El Cercle d’Economia demana als ‘indepes’ que deixin la unilateralitat

També vol que Madrid deixi d'actuar com "aspiradora de recursos de la resta d'Espanya"

Javier Faus
Javier Faus

El Cercle d’Economia ja ho té tot a punt per celebrar les seves jornades anuals, que es faran a l’hotel W de Barcelona entre el 16 i el 18 de juny. El rei Felip VI presidirà el sopar inaugural dimecres vinent, en companyia del president de Corea del Sud, Moon Jae-in, que es trobarà aquests dies de visita oficial a l’estat espanyol.

Aquest divendres, el president de l’entitat, Javier Faus, ha explicat el contingut de les jornades i ha fet una crida a la “no confrontació”. L’entitat econòmica ha demanat a l’independentisme que deixi de banda “temptacions unilaterals”, a la vegada que, en el que és la línia tradicional del Cercle, ha criticat el “centralisme” de l’Estat, i en particular de Madrid, que actua com una “aspiradora de recursos de la resta d’Espanya”.

Les jornades, sota el títol La gran recuperació, seran inaugurades dimecres pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la que serà la primera edició que es farà a la capital catalana. En la primera jornada intervindrà també la vicepresidenta segona i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño.

Pablo Casado, president del PP, serà l’encarregat d’inaugurar la segona jornada, en què també participarà la vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni, així com economistes com Daron Acemoglu, que es connectarà de manera telemàtica; el vicepresident de BlackRock, Philipp Hildebrand, i el president de Naturgy, Francisco Reynés.

L’últim dia estarà marcat per la intervenció del conseller d’Economia, Jaume Giró. La cloenda la farà el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, així com l’entrega del premi a la construcció europea al primer ministre italià i expresident del Banc Central Europeu, Mario Draghi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides