La Guàrdia Civil grava Vendrell proposant un “cavall de Troia” per a la taula de diàleg

L'exdirigent i membre de l''estat major' del procés volia explotar la debilitat del govern PSOE-UP

Xavier Vendrell, al 'FAQs' de TV3
Xavier Vendrell, al 'FAQs' de TV3

La Guàrdia Civil va gravar una conversa telefònica el 19 de novembre del 2019 en la qual l’exdirigent i exconseller d’ERC Xavier Vendrell i un empresari no identificat parlen de com aprofitar la taula de diàleg per enganyar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, revela El Confidencial.

En la comunicació, que va ser intervinguda poc abans de les eleccions generals en el marc de l’operació Voloh/Volhov, sobre el presumpte desviament de fons públics al procés, Vendrell planteja la necessitat de fer president Sánchez i d’entabanar-lo amb un “cavall de Troia”, afegeix la mateixa informació.

“Hem de crear un cavall de Troia que sembli un regal, però que sigui una càrrega de profunditat que els porti a la derrota“, hi diu Vendrell.

Aquest exdirigent d’ERC amb influència sobre el partit i el procés considerava que un govern de coalició del PSOE i Unidas Podemos, per la fragilitat que li pressuposava, representava una “oportunitat única”. “Mai havien tingut tanta necessitat del vot independentista”, hi manifestava en aquest sentit abans d’indicar que “el problema és que no tenim la garantia que surti favorable a l’independentisme”.

Per a l’exconseller i membre del denominat estat major del procés, la dificultat per a Sánchez no rau en acceptar “certes coses”, sinó en el fet que “les pugui vendre”. “La dificultat és trobar el cavall de Troia. Qui és el cavall de Troia? Ara passo la proposta a Drets Humans”, li va respondre l’interlocutor no identificat referint-se, segons El Confidencial, referint-se a dos documents que pretenien que Sánchez assumeix.

Un és el que va elaborar Alfred de Zayas, relator especial de l’ONU, sobre “els drets humans i els drets dels pobles a l’autodeterminació”, en referència a Catalunya, i l’altre és “una declaració que va publicar l’alt comissionat de la Comissió de les Nacions Unides respecte al fet que no s’estan respectant els drets humans” favorable a l’excarceració dels dirigents del procés presos, segons va explicar Vendrell.

“A més, la sentència de Tribunal de Drets Humans el reforça. Podran dir que no hi ha repressió, podran dir moltes coses, però els drets humans és una cosa que respecten tots i que no es poden saltar. Per tant, nosaltres donarem suport a la candidatura que es comprometi a respectar la declaració i la documentació relatives als drets humans i, en concret, aquestes dues”, hi va afegir.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides