Un jutge investiga la Generalitat per la vacunació a la policia espanyola

Demana investigar si el govern català va prevaricar per no vacunar agents en el seu moment

El jutge titular del Jutjat d’Instrucció número 17 de Barcelona ha demanat als Mossos d’Esquadra que investiguin si la Generalitat va prevaricar per no vacunar els agents del Cos Nacional de Policia (CNP) amb el mateix percentatge que els agents dels Mossos d’Esquadra fins que ho va ordenar la justícia, el 27 d’abril passat.

En la interlocutòria, el jutge acorda incoar diligències prèvies després de la denúncia contra la Generalitat interposada pel sindicat de la Policia Nacional JUPOL i l’associació de la Guàrdia Civil JUCIL per un presumpte delicte de prevaricació i contra el dret dels treballadors. També remet la denúncia a la fiscalia perquè sol·liciti les diligències que consideri oportunes.

El jutge argumenta que les diligències que s’han fet fins ara per part dels sindicats policials amb l’objectiu de formular l’acusació “no són suficients” i per això demana incoar les diligències prèvies. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar 10 dies al Departament de Salut perquè la taxa de vacunació de policies nacionals i guàrdies civils que presten servei a Catalunya assolís la que tenien els mossos.

El TSJC va acceptar d’aquesta manera la mesura cautelar sol·licitada per JUPOL i JUICIL, que denunciaven que no s’estaven vacunant els agents dels dos cossos. En la resolució, el TSJC instava Salut que “sense cap excusa” garantís “immediatament i sense dilacions la vacunació contra la covid” als cossos de seguretat estatals. El 30 d’abril Salut va reprendre la vacunació dels policies.

En el seu moment, el govern va argumentar que els agents de la Policia Nacional, com en el cas dels Mossos, havien començat a vacunar-se amb AstraZeneca quan aquesta vacuna es va aturar per l’aparició dels casos de trombosi per ordre del Govern espanyol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.