Pere Aragonès accepta l’indult, però recorda que la solució és l’amnistia

El president traslladarà a Sánchez aquest posicionament, i hi afegirà la reivindicació de l'autodeterminació

Un cop acabada la primera trobada oficial del nou executiu català, el president Pere Aragonès ha comparegut acompanyat de tots els consellers i ha valorat l’informe del Tribunal Suprem en què s’oposa a la concessió de l’indult als presos del procés.

La solució al conflicte polític, ha indicat, ha de passar per l’amnistia i l’autodeterminació, prioritats que traslladarà a Pedro Sánchez quan aquesta setmana mantinguin el primer contacte telefònic de la nova etapa. Els indults, en tot cas, serien ben vistos pel Govern, perquè suposarien acabar amb el “patiment” de les famílies.

El posicionament de l’alt tribunal, segons Aragonès, respon a la “línia repressiva” de la “causa general” contra l’independentisme. “Per això hem posat l’amnistia al davant”, ha ressaltat el president.

Aragonès té previst contactar en els pròxims dies amb president espanyol per començar a despatxar les dues prioritats que s’ha fixat. D’una banda, la gestió dels fons europeus per la lluita contra la pandèmia, i que Madrid ha de distribuir entre les comunitats autònomes en funció dels projectes presentats per cadascuna. L’altre gran assumpte és el conflicte polític i la represa de la taula de diàleg.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides