Arxivada la investigació a la CUP per presumpta malversació amb l’1-O

La Fiscalia General de l'Estat descarta la rellevància penal de les despeses sota sospita

Intervenció de la diputada a la CUP Anna Gabriel, l'any 2017
Intervenció de la diputada a la CUP Anna Gabriel, l'any 2017

La Fiscalia de Barcelona ha arxivat la investigació a la CUP, que va iniciar l’any 2019, sobre un delicte de malversació de fons públics presumptament comès amb el lliurament d’una part dels diners que rebia el grup parlamentari cupaire a la promoció del referèndum de l’1-O.

Segons avança l’agència EFE citant fonts jurídiques, la Fiscalia General de l’Estat ha ordenat l’arxivament de les indagacions, conduïdes per la fiscal anticorrupció Teresa Duerto, després que un informe de la seva secretaria tècnica descartés la rellevància penal de les despeses sota sospita.

La investigació es va iniciar quan Ciutadans va informar la Fiscalia que la CUP havia destinat a actes promocionals de l’1-O una part de la dotació pressupostària que li correspon al seu grup parlamentari.

Segons la CUP, les partides sota sospita, de 168.000 i 13.000 euros, es van aprovar durant l’estiu del 2017, abans que el Tribunal Constitucional suspengués la votació de l’1-O i comuniques a diversos càrrecs públics catalans que tenien l’obligació d’abstenir-se de facilitar-la.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari