Artadi no formarà part del Govern

Era la més ben posicionada per assumir la vicepresidència, però continuarà de diputada i liderant Junts a Barcelona

Elsa Artadi
Elsa Artadi

La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, no formarà part del nou Govern de Pere Aragonès que es constituirà la setmana vinent. La notícia ha transcendit després que Artadi abordés aquesta decisió ahir amb el president del partit, Carles Puigdemont, i avui amb el secretari general, Jordi Sànchez, i amb el grup municipal de Junts a Barcelona.

Segons fonts de Junts, Artadi no estava d’acord amb aspectes del pacte tancat per Sànchez i Aragonès i ha esperat que passés la consulta a les bases de Junts per no interferir en el resultat. Avui, però, un cop s’ha conegut que la militància havia avalat àmpliament la proposta de Sànchez, ha comunicat la seva decisió a la cúpula del partit.

Des de fa setmanes, Artadi era la més ben posicionada per assumir la vicepresidència del nou executiu, associada a la conselleria d’Economia i Hisenda de la Generalitat.

La política es quedarà liderant el grup municipal de Barcelona i mantindrà l’acta de diputada obtinguda a les eleccions del 14-F. La decisió obre el ball dins de Junts per saber qui ocuparà la vicepresidència al costat d’Aragonès aquesta legislatura.

Artadi ha estat una de les protagonistes de la negociació al costat de Sànchez, Josep Rius, Míriam Nogueras i Francesc de Dalmases. Consellera de la Presidència en la primera fase del Govern liderat per Quim Torra, va deixar l’executiu la primavera del 2019 per ser la candidata efectiva del seu partit a Barcelona al costat de Quim Forn. El tàndem va obtenir cinc regidors, la meitat dels aconseguits per Xavier Trias quatre anys abans, i ella va agafar les regnes del grup municipal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.