El jutge desconfia d’Artadi

L’instructor del cas Voloh adverteix l’exconsellera que podria afrontar conseqüències penals si ha mentit com a testimoni

Elsa Artadi
Elsa Artadi

La compareixença d’Elsa Artadi com a testimoni davant el jutge instructor del cas Voloh, aquest dimarts, sobre la denominada trama russa del procés, no va resultar convincent al jutge instructor del cas, Joaquin Aguirre.

Segons ha transcendit, al final, Aguirre va considerar que la declaració d’Artadi no tenia credibilitat i va alertar-la que podria afrontar conseqüències penals si faltava a la seva obligació de dir la veritat com a testimoni.

Artadi va declarar que va assistir a una reunió d’uns 20 minuts, celebrada entre els dies 21 i 24 d’octubre del 2017, per parlar sobre criptomonedes amb un emissari rus, enviada com a experta en economia per Carles Puigdemont, que aleshores encara era el president de la Generalitat.

Segons va afegir, va sortir d’aquella trobada sense assabentar-se de què volien els seus interlocutors, entre els quals ha assegurat que hi havia un ciutadà rus i un altre espanyol, i també va contar al jutge que li van preguntar llavors quines intencions tenia la Generalitat sobre les criptomonedes, i que va respondre que cap.

Dies abans de comparèixer als jutjats per declarar sobre suposada la trama russa del procés, Artadi va deixar la política, tant els seus càrrecs de regidora a l’Ajuntament de Barcelona i diputada al Parlament, com les seves responsabilitats a Junts, i també va renunciar a ser la candidata d’aquest partit a l’alcaldia de Barcelona.

(Visited 204 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari