A quin ideòleg independentista esquitxa una de les investigacions judicials sobre el procés?

Salvador Cardús
Salvador Cardús

El nom del sociòleg Salvador Cardús apareix en una recent interlocutòria del Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona relativa a la presumpta malversació de fons públics per internacionalitzar el procés a través de contractacions irregulars, un cas on s’investiga l’exconseller Raül Romeva i gairebé una desena d’alts càrrecs i ex-alts càrrecs de la Generalitat.

L’afer té en el punt de mira diverses contractacions, una de les quals va ser un informe per 13.636 euros encarregat a Salvador Cardús per Víctor Cullell, l’actual secretari del govern català i, a l’inici del període investigat, director general d’Anàlisi i Prospectiva del Departament de la Presidència.

Entre els contractes sota la lupa n’hi ha de relatius a treballs acadèmics sobre àmbits aliens a les competències de la Generalitat. A Cardús, en concret, se li va encarregar un informe sobre els instruments de cooperació internacional amb Espanya de què disposaria Catalunya com a estat independent.

La Fiscalia també atribueix a Cardús un rol d’intermediari en l’adjudicació directa a una empresa belga, l’any 2015, d’un informe sobre la política comunitària de defensa per un import de 5.000 euros. Sobre aquest contracte, la jutgessa troba destacable que no s’ha pogut acreditar el titular del compte que va rebre els diners, i que no hi ha documentació que acrediti que es va fer la feina encarregada.

Salvador Cardús ha estat i és un dels cervells de referència del nacionalisme català. De fet, ja apareixia l’any 1990 entre els “agents actuants” que va fer constar l’aleshores president Jordi Pujol en l’anomenat Programa 2000, un pla per imposar l’hegemonia nacionalista, repartit als consellers del govern català. Cardús va ser membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), un òrgan que el govern d’Artur Mas va crear el 2013 per rebre assessorament sobre el procés sobiranista.

El fill d’aquest sociòleg, Pere Cardús, ha treballat els darrers anys al servei de Quim Torra: primer al Palau de la Generalitat com a coordinador de la gestió de la informació i l’atenció a la ciutadania, després com a assessor de polítiques estratègiques; i, finalment, com a director de l’oficina que té Torra com a expresident, càrrec que ocupa actualment.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “A quin ideòleg independentista esquitxa una de les investigacions judicials sobre el procés?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides