El Tribunal de Comptes reclama 4,5 ME a l’exsecretari del Diplocat

La secretària d'Economia considera "terrorífic" l'òrgan que controla els comptes i la gestió del sector públic a Espanya

Albert Royo, declarant al Suprem
Albert Royo, declarant al Suprem

L’exsecretari general del Diplocat Albert Royo ha difós a Twitter que el Tribunal de Comptes li reclama 4,5 milions d’euros com a fiança perquè, segons ell mateix ha explicat, aquest òrgan considera que va ser inconstitucional la meitat de la feina que va fer durant el període 2013-2017 en el consorci publicoprivat dedicat a la projecció exteriors de Catalunya. També ha afegit que, d’aquesta manera, s’enfronta a un segon cas penal a més del corresponent a les despeses de l’organització de l’1-O.

El Tribunal de Comptes, que és el principal organisme que controla els comptes i la gestió del sector públic a Espanya, ha citat el pròxim 29 de juny a una quarantena d’alts càrrecs dels governs catalans que van presidir Artur Mas i Carles Puigdemont, entre els quals hi ha els dos expedients, l’exvicepresident Oriol Junqueras i el mateix Royo, per comunicar-los l’import que calcula que es va desviar a les ambaixades catalanes i al Diplocat.

Royo, que va ser destituït com a secretari general del Diplocat quan el govern espanyol va intervenir el govern de la Generalitat per la via de l’article 155 de la Constitució, ha fet una crida per rebre suport econòmic a través d’una caixa de solidaritat.

Una de les mostres de suport que ha rebut Royo a Twitter és la de la secretària d’Economia de la Generalitat, Natàlia Mas Guix, la qual ha considerat que la reclamació de 4,5 milions com a fiança posa de manifest una “brutal repressió econòmica” per part del Tribunal de Comptes, al qual descriu com un “òrgan terrorífic”. “Al teu costat, ningú pot quedar sol ni descobert davant aquesta monstruositat”, ha afegit la secretària d’Economia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.