Quantes dones d’Andorra van haver d’avortar a Catalunya l’any 2019?

Título de la imagen
Título de la imagen

Andorra és, juntament amb Malta i el Vaticà, l’únic Estat europeu on està prohibit l’avortament, en cap dels tres supòsits més habituals. En el cas del país dels Pirineus, aquesta prohibició és conseqüència directa de l’exigència del copríncep episcopal de la Seu d’Urgell, Joan-Enric Vives, que s’hi oposa rotundament i que ha amenaçat de dimitir del seu càrrec institucional si algun dia el Consell General (Parlament) aprova la seva despenalització.

Això ha provocat que un total de 146 dones residents a Andorra van anar a avortar a Catalunya el 2019, el que representa un increment del 15% respecte a l’any 2018. Les dades les ha facilitat el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i representen un creixement de 22 dones amb relació a les que ho van fer el 2018. El perfil majoritari correspon a dones solteres, assalariades i amb estudis fins batxillerat.

Segons denuncien les associacions en defensa de l’avortament del Principat, una dona andorrana paga uns 1.000 euros per avortament quirúrgic i uns 300 euros per avortar amb fàrmacs. Cal tenir present que a les 146 dones andorranes que l’any 2019 van decidir interrompre voluntàriament l’embaràs cal sumar-hi també les que ho fan en territori francès. D’aquestes, però, no es tenen xifres oficials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides