La por de perdre el patrimoni pot condicionar el pròxim Govern

El sistema polític i judicial espanyol ha vist, des de fa anys, en la sanció econòmica una via perfecta per atacar l’independentisme i atemorir algunes figures. Ja al seu dia, amb Artur Mas o Carles Puigdemont com a presidents, planaven amenaces de pèrdua de patrimoni familiar, reclamacions de fiances prèvies als judicis i multes milionàries per intentar fer un avís per a navegants del procés.

Des que els processos judicials derivats de l’1-O es van desencadenar, però, periòdicament es tornen a posar en marxa aquesta mena d’estratègies cada cop que es nomenen nous càrrecs, hi ha eleccions o poden entrar en política nous independentistes. I, casualitat o no, el Tribunal de Comptes ha citat Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Artur Mas i una trentena d’excàrrecs del Govern per reclamar-los diners gastats en la promoció del procés i per l’acció exterior de la Generalitat, i ho fa just quan els independentistes intenten conformar un nou Govern amb nous consellers. I això, sense admetre-ho en públic, preocupa a JxCat i ERC per l’efecte por que pot tenir entre aquells a qui els ofereixin un càrrec.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.