La por de perdre el patrimoni pot condicionar el pròxim Govern

El sistema polític i judicial espanyol ha vist, des de fa anys, en la sanció econòmica una via perfecta per atacar l’independentisme i atemorir algunes figures. Ja al seu dia, amb Artur Mas o Carles Puigdemont com a presidents, planaven amenaces de pèrdua de patrimoni familiar, reclamacions de fiances prèvies als judicis i multes milionàries per intentar fer un avís per a navegants del procés.

Des que els processos judicials derivats de l’1-O es van desencadenar, però, periòdicament es tornen a posar en marxa aquesta mena d’estratègies cada cop que es nomenen nous càrrecs, hi ha eleccions o poden entrar en política nous independentistes. I, casualitat o no, el Tribunal de Comptes ha citat Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Artur Mas i una trentena d’excàrrecs del Govern per reclamar-los diners gastats en la promoció del procés i per l’acció exterior de la Generalitat, i ho fa just quan els independentistes intenten conformar un nou Govern amb nous consellers. I això, sense admetre-ho en públic, preocupa a JxCat i ERC per l’efecte por que pot tenir entre aquells a qui els ofereixin un càrrec.

(Visited 364 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari