La Fiscalia recorre l’absolució dels síndics de l’1-O

El Ministeri Públic addueix que no es van valorar correctament les proves

Jordi Matas
Jordi Matas

La Fiscalia provincial de Barcelona ha presentat un recurs d’apel·lació contra l’absolució dels cinc membres de la Sindicatura Electoral de l’1-O, que van ser jutjats pels delictes de malversació, desobediència i usurpació de funcions públiques.

En el seu recurs, el Ministeri Pública addueix que no es van valorar correctament les proves, sobretot les proves documentals, i que existeix una contradicció entre els fets considerats provats i la decisió del Jutjat Penal número 11 de Barcelona.

Aquest jutjat va concloure, el passat 15 d’abril, que no s’havia provat que Jordi Matas, Tània Verge, Marc Marsal, Josep Pagès i Marta Alsina, els quals van renunciar com a síndics dies abans de l’1-O, exercissin aquesta funció, de manera que va descartar la suposada desobediència a l’advertiment del Tribunal Constitucional.

La decisió sobre el recurs d’apel·lació correspon a l’Audiència de Barcelona. La Fiscalia va demanar per als síndics penes de dos anys i nou mesos de presó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides