Jordi Sànchez pretén que les bases aprovin el pacte entre ERC i Junts

Segons fonts dels dos partits, s'enfila la recta final de les negociacions i en els propers dies es pot tancar l'acord

Pere Aragonès amb Jordi Sànchez
Pere Aragonès amb Jordi Sànchez

El secretari general de JxCAT, Jordi Sànchez, busca que les bases de la formació legitimin el pacte amb Esquerra, després que aquest es concreti. Així ho ha fet saber a la direcció de la formació i a l’equip negociador. “La nostra militància, els nostres associats s’han d’empoderar”, comenten fonts de la direcció al El Món.

De fet, diversos corrents de la formació ja havien fet arribar a la direcció que volien ser consultats d’un virtual acord amb ERC.

Així, Sànchez ha comunicat als seus companys que la consulta s’haurà de celebrar preguntant directament a les bases en cas que no hi hagi escollit el Consell Nacional de la formació, el màxim òrgan de decisió entre congressos nacionals. En aquest sentit, Junts tenia programat pel passat 24 d’abril la celebració del seu congrés per triar el Consell Nacional, un conclave que s’ha posposat al proper 7 i 8 de maig.

D’altra banda, les mateixes fonts indiquen que l’acord podria estar enllestit en els propers deu dies. Des de Junts subratllen que ja han començat a estudiar i esmenar la proposta del presidenciable Aragonès per articular un Govern. De fet, Junts està marcant “les línies vermelles” i enllesteix l’estratègia per configurar la recta final de la negociació. Fonts d’ERC i Junts admeten que l’acord “no trigarà, un cop s’ha començat a enraonar de l’estructura de Govern”.

ERC es resigna a cedir Economia

Un dels sacrificis que haurà de fer Esquerra si vol tancar el pacte de govern i assolir la presidència, segons publica El Periódico és la cessió de la Conselleria d’Economia a Junts, una de les joies de la corona fins ara a mans d’ERC. Segons fonts de la negociació, els republicans ja s’haurien resignat a perdre la preuada conselleria.

L’àrea d’Economia és un dels objectius principals que busca Junts i Elsa Artadi és la candidata a ocupar aquesta conselleria. D’altra banda, Sànchez ha reclamat públicament gestionar a més els fons europeus, al que ERC s’oposa.

A part d’Economia, Junts aspira a àrees amb àmplia dotació pressupostària com Salut i Educació, així com possiblement les àrees socials.

(Visited 174 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari