Qui publicarà un llibre de memòries sobre la seva etapa a la Generalitat?

Quim Torra, acompanyat pel vicepresident Pere Aragonès i la conseller
Quim Torra, acompanyat pel vicepresident Pere Aragonès i la consellera Meritxell Budó

Quim Torra, expresident de la Generalitat amb abundant producció memorialística, ja ha anunciat la publicació d’un llibre de memòries del seu pas pel Palau de la Generalitat.

Per ara, ha publicat Les hores greus (Símbol, 2021), un dietari del març i l’abril del 2020, sobre els dies que va passar confinat a la Casa dels Canonges arran d’haver donat positiu per la covid-19.

En aquest volum anuncia que ja està escrivint les seves memòries des de la investidura com a president fins a la seva sortida, inhabilitat pel Tribunal Suprem per haver desobeït una ordre de la Junta Electoral.

Malgrat que el llibre de Torra ha estat una de les novetats de Sant Jordi, Junts per Catalunya no el va posar entre les seves recomanacions, on sí que hi havia els autors Carles Puigdemont, Jordi Turull o Josep Rull, per exemple. Tots ells són dirigents de JxCat, formació a la qual Torra no s’hi ha adherit, de manera que mantingut la distància amb el partit fundat per Puigdemont, el seu antecessor a la presidència i protector, a diferència dels seus amics Josep Costa, Laura Borràs i Francesc de Dalmases, amb els quals va formar el grup autoanomenat war room.

El mateix Torra confessa en el dietari que l’avorreixen les reunions internes de JxCat i les arriba a considerar una tertúlia de bar. Això sí, s’autoqualifica de “noucentista d’Acció Catalana”. Acció Catalana va ser el partit de molts dels intel·lectuals del primer terç del segle XX que va acabar absorbit per Esquerra Republicana durant la Guerra Civil. Entre els seus membre hi havia Pere Bosch Gimpera i Antoni Rovira i Virgili.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides