Les UCI sumen nous pacients i agreugen la seva situació crítica

Tant el risc de rebrot com la velocitat de contagi del coronavirus continuen creixent

Una sanitària

La pandèmia del coronavirus ha empitjorat a Catalunya en les últimes 24 hores. En aquest sentit, les UCI, segons les dades facilitades aquest dimecres pel Departament de Salut, han sumat 6 nous pacients i actualment en comptabilitzen un total de 507. La seva situació és alarmant, ja que el govern català considera que a partir dels 500 malalts crítics el sistema sanitari entra en col·lapse. D’altra banda, els hospitals catalans han registrat una davallada de 4 malalts i actualment en registren 1.626.

Pel que fa a la resta d’indicadors de la covid-19, el risc de rebrot, que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, ha sumat 5 punts i s’ha situat en els 287. Així mateix, la velocitat de contagi del coronavirus es troba a 1,03 després d’haver sumat una centèsima en les darreres 24 hores. Això vol dir que, de mitjana, 100 persones en contagien a 103 i que el virus continua en fase d’expansió (perquè es troba per sobre d’1).

Al mateix temps, en les últimes hores s’han notificat 1.969 casos i 12 defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, s’han comunicat 645.683 contagis i 21.824 morts.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari