Condemnat per agredir un mosso el primer detingut en els talls de la Meridiana

Un jutjat de Barcelona condemna a un any i mig de presó el militant d'Arran

El tall de la Meridiana
El tall de la Meridiana

El Jutjat Penal número 16 de Barcelona ha condemnat un militant d’Arran a un any i mig de presó com a culpable d’un delicte lleu de lesions i d’un altre d’atemptat contra l’autoritat, comesos contra un agent dels Mossos d’Esquadra durant un dels talls de l’avinguda Meridiana de Barcelona.

Es tracta de la primera persona que va ser detinguda durant aquestes protestes, que s’han produït cada dia a la confluència de la Meridiana amb el passeig de Fabra i Puig des de la tardor del 2019, quan van ser condemnats per sedició els dirigents del procés, excepte en període electoral.

La condemna d’aquest militant d’Arran, que inclou una multa de 360 euros, serà objecte d’un recurs d’apel·lació per part de la defensa. La Generalitat de Catalunya havia demanat una sanció econòmica de 4.609 euros exercint l’acusació particular, un paper que ha estat criticat sobretot des del sector independentista de l’òrbita de la CUP.

El pacte ERC-CUP
El preacord d’investidura assolit entre la CUP i ERC preveia la retirada de la Generalitat d’aquelles causes judicials que afectessin participants en manifestacions, excepte si agents de policia hi pateixen lesions acreditades per un certificat mèdic, així com una limitació de la personació de la Generalitat als casos on es donessin lesions acreditades, centrada “en el rescabalament de la responsabilitat civil en casos de lesions no lleus”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides