Salut vol espaiar la segona dosi de Pfizer per accelerar la vacunació

La consellera Alba Vergés defensa que cal vacunar a "com més gent millor en el menor temps possible"

01/12/2020 La consellera de Salud de la Generalitat, Alba Vergés, ofrece declaraciones a los medios de comunicación frente al Recinto Modernista del Hospital de Sant Pau de Barcelona, Catalunya (España), a 1 de diciembre de 2020. El departamento de salud de la Generalitat ha iniciado hoy cribados intensivos de prevención del COVID-19 en cuatro puntos de Barcelona, uno de ellos el Hospital de Sant Pau de Barcelona (hasta el 15 de diciembre), con los que se prevé hacer 2.000 test de antígenos diarios para la detección de personas asintomáticas. POLITICA David Oller - Europa Press

La consellera de Salut, Alba Vergés, demanarà aquest dimecres al Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud espaiar més enllà dels 21 dies l’administració de la segona dosi de la vacuna Pfizer per poder accelerar la vacunació oferint primeres dosis a més persones.

Vergés ha dit que aquest canvi de criteri permetria ajustar el programa nacional de vacunació a l’estratègia que vol aplicar Salut a Catalunya i que beu de l’exemple d’altres països, on es busca vacunar “com més gent millor en el menor temps possible” i “protegir les persones amb més risc de morir”.

Aquest canvi de criteri permetria que 40.000 dosis estiguessin disponibles per administrar a 40.000 persones més, tenint en compte que la segona dosi es podria administrar més tard, ja que l’evidència científica ha demostrat que la primera dosi ja dona un grau de protecció molt elevat. Aquesta estratègia ja l’apliquen països com França o Itàlia.

Vergés ha aprofitat la seva compareixença per criticar el govern espanyol de qui n’ha lamentat la “poca rapidesa i agilitat” en la presa de decisions sobre els criteris amb les vacunes. La consellera ha dit que els han fet “ballar el cap” amb AstraZeneca i que ara encara estan pendents de la decisió sobre la segona dosi a administrar als menors de 60 anys que han estat vacunats amb aquest vaccí i que tenen 12 dies de marge per tenir resposta.

Vergés també ha fustigat l’Estat perquè no ha obert la possibilitat a fer tests a les farmàcies: “No hi ha manera que ens ajudin en el control de l’epidèmia”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides