Per què Danone ha deixat d’esponsoritzar la Fundació Barça?

El prestigi de la Fundació Barça pot quedar danyat a conseqüència de l’actuació poc responsable de la seva directora -almenys fins avui- Maria Vallés, coneixedora i confessa de tots els detalls més foscos del Barçagate des dels seus inicis. Aquesta executiva del club blaugrana va arribar fins i tot a entrevistar-se amb el propietari d’I3Ventures, Carlos Ibáñez, en un viatge a Sud-amèrica on va ser posada al dia dels seus plans i dels de Jaume Masferrer.

No va ser, no obstant això, fins que el cas va explotar mediàticament quan Mària Vallés va compartir aquests coneixements amb la “compliance” del club, amb el propòsit presumible de minorar els danys. Mesos després, quan es va aixecar el secret de sumari, es va conèixer i es va difondre a la premsa que una de les factures pagades a I3Ventures havia passat per la comptabilitat de la Fundació.

La revelació va produir efectes confusos. D’un costat, va propalar una mala imatge, la pitjor fins ara de la història de la Fundació, i va provocar una doble reacció per part la seva directora, que no va negar el fet categòricament als mitjans, però que sí que va enviar una carta interna als patrons en la qual venia a desmentir la informació amb massa circumloquis i al·lusions. Una reacció, en el seu conjunt, sense la contundència necessària.

Com a resultat, un dels “partners” de la Fundació, la multinacional Danone, ja ha enviat una carta en la qual, lamentant-ho de manera respectuosa, declina continuar col·laborant amb la institució blaugrana. El motiu no és un altre que desviar-se de les bones pràctiques ètiques i responsables d’una entitat que fa gala dels seus valors i que, sobretot, fa servir diners i ajudes donades amb finalitats socials i solidàries.

La renúncia d’una multinacional com Danone és només una mostra de la deterioració de la imatge internacional de la Fundació del Barça com a resultat d’una actuació poc diligent i massa condicionada per altres interessos que els veritablement propis del club i de la Fundació. Empreses com Danone són molt estrictes en relació amb situacions com les que han embolicat el club, resultat de les investigacions relacionades amb el Barçagate.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides