Catalunya rep més documents de Salamanca, però no tots els papers

El Govern i la Comissió de la Dignitat interposaran un recurs perquè el govern espanyol compleixi la sentència

Papers de Salamanca
Papers de Salamanca

L’Arxiu Nacional de Catalunya ha rebut aquest dissabte el setè lliurament dels “Papers de Salamanca”, la documentació espoliada el 1939 per les forces franquistes. En les 45 caixes que han arribat, hi ha documents que es van confiscar a persones físiques i jurídiques, és a dir, documentació que es pot considerar de titularitat privada i no institucional.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i el president de la Comissió de la Dignitat, Pep Cruanyes, han lamentat que encara falten documents i han denunciat que el Ministeri de Cultura “incompleix” la sentència que l’obliga a retornar els papers acordats. Per això han anunciat que interposaran un recurs per a l’execució de la sentència que va donar la raó a la Generalitat.

Aquest lliurament és exclusivament de documentació privada i es compon de 26 fons documentals (8 d’entitats i associacions, 9 de particulars i empreses, i 10 de partits i sindicats) i 68 agrupacions documentals de menor entitat que en total es corresponen a un volum de 25.602 imatges digitals.

Corresponen a organitzacions professionals, sindicats, cooperatives, entitats socials i entitats assistencials i religioses d’arreu de Catalunya. També, a persones i famílies. L’Arxiu Nacional de Catalunya és l’encarregat de la restitució material dels documents als titulars legítims i farà els treballs necessaris per identificar-los i localitzar-los.

(Visited 226 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari