Mitjà tracta Torra de poruc

L'infectòleg critica que l'expresident no es va atrevir a plantar-se contra ERC per coordinar el govern

Oriol Mitjà i Quim Torra
Oriol Mitjà i Quim Torra

“Uns eren malvats i els altres, porucs”, ha sintetitzat l’infectòleg Oriol Mitjà sobre els membres del govern de la Generalitat que encapçalava Quim Torra, durant una entrevista concedida a RAC1 per presentar el seu llibre, A cor obert.

Mitjà, que va assessorar Torra sobre el control de la pandèmia de la covid-19, adjudica el paper de malvat als membres del govern d’ERC, en particular al vicepresident Pere Aragonès, mentre que considera poruc a Torra.

L’infectòleg ha dit que Torra “s’hauria d’haver plantat, agafar les regnes del govern i regirar tota l’estructura”, i li retreu, citant el que explica el mateix Torra en el seu dietari recentment publicat, que només es limités a intervenir puntualment per aconseguir un avió i sobre les residències.

Mitjà troba a faltar que Torra no encapçalés una “acció conjunta”, coordinant totes les conselleries, i afirma que “Esquerra no l’hi va permetre” i “ell no s’hi va atrevir”.

Així mateix, ha adreçat a Aragonès, com ha fet durant els darrers mesos, bona part de les crítiques més dures. Aquest cop ha afirmat que el vicepresident interpretava que els seus consells com a científic “usurpaven les competències” de conselleries controlades per ERC, i li ha atribuït un “comportament passiu-agressiu”. En concret, ha dit del vicepresident que era amable amb ell en persona, però després descartava les seves aportacions.

“Vaig dir a Pere Aragonès que em sentia capacitat. Ell no hi tenia gens d’interès i només pensava com això podia afectar el seu partit”, ha afegit sobre la possibilitat d’esdevenir comissionat amb rang de conseller, un càrrec ofert per Torra que finalment diu que va rebutjar per l’actitud d’Aragonès.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides