L’Advocacia de l’Estat no es decanta sobre l’indult

Considera que s'ha reparat el "perjudici econòmic" causat per l'1-O

L'advocada de l'Estat Rosa María Seoane
L'advocada de l'Estat Rosa María Seoane

L’Advocacia de l’Estat, a diferència de la Fiscalia, ha evitat posicionar-se a favor o en contra de la concessió d’indults als dirigents del procés empresonats en l’escrit que ha remès al Tribunal Suprem. En aquest sentit, ha adduït que no li correspon a l’Advocacia, sinó només al govern espanyol dir la seva sobre els indults.

No obstant això, ha assenyalat que el “perjudici econòmic” causat pel referèndum independentista de l’1-O ja ha estat reparat. L’Advocacia ha comunicat al Suprem que actua com a part ofesa, representant la Hisenda Pública pel perjudici causat per l’1-O a l’Administració General de l’Estat, de la qual indica que formen part “tant l’òrgan que ha de formular la proposta d’indult”, en referència al Ministeri de Justícia com “l’òrgan que l’ha d’acordar”, el govern espanyol.

Pel que fa a la reparació del perjudici econòmic, informa al Suprem que la quantitat està “garantida”, esgrimint un informe del Tribunal de Comptes. La liquidació provisional per les despeses i els pagaments que es vinculen a l’1-O és de 4,1 milions d’euros.

L’informe de l’Advocacia de l’Estat, centrat només en les condemnes per malversació d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa, es coneix després que la Fiscalia emetés el seu informe, contrari a la concessió de mesures de gràcia als dirigents del procés presos, ja que no hi apreciava l’existència de “raons de justícia, equitat o utilitat pública”.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari