Illa demana pas: “Som garantia de solvència i bon govern”

El presidenciable del PSC retreu a ERC i Junts "la incapacitat volguda de ser útil als ciutadans"

Salvador Illa
Salvador Illa

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, s’ha compromès a treballar per construir i liderar una alternativa de govern a la via independentista encapçalada per ERC, durant la seva intervenció en el ple d’investidura d’aquest dimarts. En aquest sentit, ha afirmat que els socialistes “som garantia de solvència i bon govern”, i s’ha mirat de posicionar-se com un president que pensaria en tots els catalans.

Illa ha acusat ERC i Junts de governar “només per a una part del país”, i els ha suggerit, sobre Catalunya, que “potser fóra bo que no l’estimessin tant, i l’estimessin millor”. Contra el candidat a la investidura, Pere Aragonès, ha argumentat que no vol governar per a tots esgrimint el fet que va “vetar la socialdemocràcia catalanista”, en referència al PSC. A més, l’ha responsabilitat “d’abocar el país a l’horitzó de noves eleccions“.

El candidat socialista ha retret “el pitjor de la política” a les forces independentistes, “la incapacitat volguda de ser útil als ciutadans”, i ha situat l’aspirant d’ERC com a perdedor en qualsevol cas, ja que considera que només pot ser el “vicari” del Consell per la República, si finalment tanca un acord amb Junts, o la víctima d’una “humiliació” per part de la formació de l’expresident Carles Puigdemont, si no surt elegit.

Illa ha atribuït a l’independentisme “la repetició d’un error basant-se en una gran mentida” en la qual emmarca una “majoria fictícia del 52%”, que jutja “insuficient per a qualsevol projecte rupturista” perquè “correspon a menys del 25% del cens”, així com “institucions fictícies” que ha situat fora del “nostre marc de convivència” com el Consell per la República, “plantejaments unilaterals disfressats de drets ficticis”, i la vinculació d’avenços socials a “plantejaments rupturistes” que considera insolidaris i, per això, incompatibles amb “els valors de l’esquerra”.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari