Illa: “Catalunya està molt pitjor del que hauria d’estar”

El cap de l'oposició responsabilitza de la situació als governs independentistes de l'última dècada

El líder del PSC, Salvador Illa

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha criticat els darrers 10 anys de governs independentistes i ha assegurat que, a causa de les polítiques que s’han dut a terme, “Catalunya està molt pitjor del que podria estar, del que li correspon estar per capacitats, per recursos i per potència de país”. En el primer debat de política general de la legislatura, Illa ha considerat “clarament insuficients” les propostes de l’actual Executiu i s’ha postulat com a alternativa.

“Ahir el senyor Aragonès oferia més del mateix: reincidir en el mateix esquema dels darrers anys, amb alguns canvis molt menors. Aquests canvis són molt insuficients i estan molt lluny del que Catalunya necessita”, ha assegurat el líder del PSC.

Illa ha indicat que “tenim un país socialment dividit” i ha considerat que “políticament estem assumint un fracàs col·lectiu que es va produir l’any 2017”. “Vostès han governat els darrers anys i són en bona part responsables d’aquesta situació“, ha assegurat el líder del PSC.

Respecte als objectius d’autodeterminació i amnistia que el Govern d’Aragonès s’ha marcat com a fita, Illa ha considerat que és “irreal i impossible d’assolir”, i ha assenyalat que, a més, “exclou la meitat dels catalans”. Illa ha reconegut que el president, Pere Aragonès, “no ho té fàcil” a causa de les desavinences amb Junts causades per la negociació amb el Govern central, i ha tornat a insistir tant al president de la Generalitat com a la resta de grups parlamentaris en convocar la taula de partits.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides