Els mitjans francesos acusen Mediapro d’“acomiadar treballadors francesos per ajudar el Barça”

Consideren que ha mentit i enganyat als professionals que s’han quedat sense feina a la productora de Jaume Roures al mateix temps que avalava amb 30 milions d'euros la presidència de Joan Laporta

Informació del portal foot01.com on s'acusa Mediapro d'acomiadar francesos per ajudar el Barça

Els treballadors de Mediapro France acusen el directiu d’aquesta empresa Jaume Roures d’acomiadar-los després del fracàs de la seva gestió dels drets audiovisuals dels partits de la lliga de futbol d’aquest país al mateix temps que ha avalat amb 30 milions d’euros Joan Laporta perquè pugui presidir el Futbol Club Barcelona. “Acomiadar francesos per ajudar el Barça, l’escàndal Mediapro” és el titular amb que obria foot01.com, ahir diumenge 28 de març, la informació sobre aquest afer. “Jaume Roures acusat d’haver mentit als assalariats de Mediapro”, havia titulat aquest portal una notícia anterior. “Les tensions persisteixen a Mediapro”, va titular L’Equipe, dissabte.

Mediapro es va fer, quasi per sorpresa, amb els drets per transmetre la major part dels partits de futbol de primera i segona divisió a França per una quantitat a la qual no van poder plantar cara els seus rivals en aquesta adjudicació, Canal+ i Free: 828,6 milions d’euros. Aquesta quantitat s’havia de pagar fraccionada en vuit terminis. Mediapro va fer front als dos primers abonaments -8,5 milions d’euros, el juliol, i 135,1 milions d’euros, el 5 d’agost- però va deixar de pagar el tercer -172 milions d’euros, el 5 d’octubre- i el quart -127,1 milions d’euros, el 5 de desembre. És a dir, devia ja quasi 300 milions a la Lliga del Futbol Professional, la qual cosa posava en perill de fer suspensió de pagaments molts equips i, per tant, el salari dels seus futbolistes. Finalment, Mediapro va pagar 100 milions d’euros i va donar per trencat el contracte firmat amb la Lliga de Futbol Professional francesa.

Per retransmetre els partits, Mediapro va crear el canal televisiu de pagament Téléfoot, que va deixar de funcionar el 7 de febrer. Els abonats es van quedar sense servei i els treballadors de Téléfoot sense feina. Ara, Jaume Roures negocia l’acomiadament d’uns noranta treballadors de Mediapro France, pràcticament tota la plantilla. Dimecres passat, els representants del personal de la delegació francesa de la productora de Roures li van enviar una carta en la qual deien que se sentien “traïts i menyspreats” i  afegien en to amenaçador: “Actuem i trobem un terreny comú abans que passi l’inevitable. És a dir, un pla de salvaguarda de l’ocupació interminable amb moltes baralles legals que no satisfaran ningú”.

La coincidència de l’anunci dels acomiadaments dels treballadors de Mediapro France en unes condicions pitjors de les que els havia promès Roures amb el seu aval milionari a Joan Laporta ha empitjorat encara més la imatge deteriorada que tan ell com la seva empresa tenen avui a França. En canvi, a Catalunya, tant Roures com el seu soci Tatxo Benet participen cada setmana en tertúlies polítiques de Catalunya Ràdio i TV3 on mai se’ls pregunta per l’escàndol francès.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.