Can Ruti detecta quatre infectats amb les dues dosis de la vacuna

El doctor Bonaventura Clotet dona per fet que hi haurà una quarta onada de coronavirus i que caldrà revacunar

L’Hospital de Can Ruti, a Badalona, ha registrat quatre casos de contagi de coronavirus en persones que havien rebut totes dues dosis de la vacuna. El doctor Bonaventura Clotet ha explicat a RAC1 que són infeccions molt lleus, però amb una càrrega viral molt alta. I destaca que una persona immunitzada pot infectar-se i contagiar igualment.

Segons el cap de Malalties Infeccioses, la vacunació no representa el final de la pandèmia. De fet, té clar que caldrà revacunar la població en funció de la durada de la immunitat de cada vacuna i de l’eficàcia que tinguin sobre les variants del virus. En aquest sentit, apunta que la soca sud-africana obligui a vacunar la gent més sovint.

El doctor Clotet també explica que, contràriament al que es pugui pensar, “hi ha molts casos de reinfecció” i per això s’està treballant en fàrmacs que previnguin les formes greus de la covid.

El metge veu inevitable una quarta onada del virus. A més, es mostra preocupat perquè la variant britànica, la predominant, és molt més infecciosa que la comuna i costa més d’eliminar. Tot i això, espera que la gent estigui conscienciada i per això demana que se’ls doni “un vot de confiança”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides